Condensatieketel

Condensatieketel – Hoogrendementsketel

Condensatieketel

CondensatieketelKiezen voor een condensatieketel is kiezen voor minstens 20% lager verbruik.
Bij de vervanging van toestellen die 15 jaar of ouder zijn, loopt deze besparing zelfs op tot 35 à 40%.

Hoe bereikt men dit?

De afgeblazen rookgassen bij conventionele ketels hebben temperaturen van circa 150°C of meer. Bij condensatietoestellen worden deze rookgassen afgekoeld door de warmtewisselaar, zodat deze nog temperaturen hebben rond circa 50°C. Er is met andere woorden beduidend minder warmteverlies via de schoorsteen.

Een tweede voordeel van een condensatieketel is een aanpassing van het brandervermogen aan het gevraagde vermogen. In vaktermen noemt men dit ook wel het moduleren van de brander.
Even toelichten : Wanneer U een niet condenserende verwarmingsketel van 20 kW heeft, zal een gewone brander steeds het vermogen van 20kW geven, ook al is dat vermogen op sommige momenten niet nodig.
Een condenserende ketel kan reeds branden vanaf circa 2kW tot 20kW, maar zal niet meer vermogen genereren dan de omstandigheden verlangen. Een duidelijke besparing dus.

Naar regeling van de binnentemperatuur en het hieruit volgende comfort toe, zijn deze toestellen niet te vergelijken met ketels die 15 jaar geleden op de markt waren.

» Offerte aanvraag condensatieketel
 

Hoogrendementsketel

Elke condensatieketel is een hoogrendementsketel. Doch, niet elke hoogrendementsketel is een condensatieketel.

Bij traditionele hoogrendementsketels heeft men nog steeds hoge rookgastemperaturen, daar bij condenserende ketels de rookgassen gecondenseerd of afgekoeld worden en zo circa 20% meer rendement genereren.

» Offerte aanvraag hoogrendementsketel
 

Top